Velkommen til

Brønderslev Brandmandsforening's hjemmeside

Personale Login

Kun for brandvæsnets personel...!

Hvem Er Online

Vi har 317 gæster og ingen medlemmer onlineI den forgangne uge blev det nye landsdækkende digitale radionet, SINE indført i beredskabet i Brønderslev Kommune.

 

SINE, SIkerhedsNEttet som det hedder, er et nyt radiosystem, som gør kommunikationen lettere mellem de fremmødte enheder på et skadested, f.eks. brandvæsen, ambulance og politi.

SINE er et sikkerhedsnet hvor politi, brand og redning, forsvar, sundhedsberedskab, beredskabsstyrelsen og kommuner kan tale sammen. Kommunikationen kan ikke aflyttes.
Det er blevet besluttet ved lov at alle beredskaber skal implementerer SINE inden for nogle få år. Det er ca. et par år siden de første beredskaber begyndte at implementerer SINE og Brønderslev er en af de sidste der har fået det implementeret i beredskabet.

Systemet består af en vognterminal hvor kommunikation med vagtcentralen foregår. Sammen med vognterminalen er koblet en GPS’er hvorpå turen bliver sendt til og er klar til navigation allerede ved afgang fra stationen. Der kan også modtages beskeder angående opgaven som der køres til.
Der kan samtidig sendes statusmeldinger, så som afgang, optaget, fri og hjemme via terminalen.
Brandkøretøjerne er desuden monteret med håndterminaler til alle mand der er med på udrykningen. Det er et væsentligt løft i forhold til tidligere hvor der kun var radiokontakt mellem holdleder og røgdykker og mellem holdleder og indsatsleder. Nu har alle kontakt med hinanden.
Med SINE er det teknisk muligt at stå i Brønderslev og tale med en kollega et hvilket som helst sted i landet via det landsdækkende antennenet.