Velkommen til

Brønderslev Brandmandsforening's hjemmeside

Personale Login

Kun for brandvæsnets personel...!

Hvem Er Online

Vi har 114 gæster og ingen medlemmer onlineDen 10. september 2011 var medlemmer fra Brønderslev Brandmandsforening på besøg hos Aarhus Brandvæsen.

Image009Brandmester Niels Larsen viste os velvilligt rundt på brandstationen i Ny Munkegade hvor vi så brandbilerne, garagerne, dykkerberedskabet og vagtcentralen hvorfra man udover at styre brandudkaldene, også overvåger alarmer fra de ældre, kommunens tyverialarmer, elevatoralarmer samt disponerer noget ældre- og handikabkørsel.

Stationen som er opført i begyndelsen af forrige århundrede er bygget til hestetrukne sprøjter og ikke til nutidens kæmpemæssige brandkøretøjer. Men køretøjerne kunne, hvis man slår sidespejlene ind lige klemme sig gennem portene.
Trods den ringe plads i de ikke helt tidssvarende bygninger fungerede hverdagen alligevel.

Image011Efter rundturen på brandstationen på Munkebakken kørte vi ned til havnen hvor man i nogle tidligere industrilokaler har havneberedskabet.
2 store 4-akslede Scania-brandbiler med 8000 liter vand og 5000 liter skumvæske, er opstaldet her samt en container-trækker og containere med specialpumper og containere med slanger så man kan lave en kørende udlægning som en slange-tender. Der er her vel at mærke tale om F-slanger som er 150 mm.  i diameter og kan transportere omkring 5000 liter vand i minuttet.

Vi fik en demonstration af de imponerende køretøjer som er monteret med en vandkanon på en bom somImage035 kan rejses og drejerundt.  Alle kanonens funktioner styres fra en fjernbetjeningspult. Der er monteret kamera ved kanonen så man har mulighed for at se hvad og hvor man ”skyder”. Der er også monteret et infrarødt kamera så man har mulighed for at se f.eks. en tank er varmest og dermed begynde kølingen præcist på dette sted.
Agter er der også monteret en kraftig vandkanon som styres via fjernbetjening. Foran på køretøjet er der monteret en mindre vandkanon som kan styres inde fra førerhuset.
Alt i alt nogle imponerende køretøjer.

Image038Efter demonstrationen af køretøjerne takkede vi Niels for en rigtig god og vellykket rundvisning og turen gik hjemad igen.
Dog var der, som nok for nogen var det de mest havde set frem til på hjemturen indlagt et besøg på Hvidsten Kro hvor vi fik serveret ”Gudrun’s berømte flæskepandekage”. Det smagte rigtig rigtig godt.

For at denne tur kunne blive en succes måtte der nødvendigvis også være folk hjemme til at passe vagten og vi havde i den forbindelse fået hjælp af 2 mand fra Falck i Brovst og Fjerritslev til at supplerer op på vagten. Der skal på brandmandsforeningens vegne lyde en stor tak til dem.

 

Se flere billeder her.